Waarom is training voor gebruik valbeveiliging zo belangrijk?

Waarom is training valbeveiliging belangrijk

Het gebruik van valbeveiliging is natuurlijk belangrijk, maar het correct gebruik van valbeveiliging is nog belangrijker. Er is namelijk niets erger dan een vals gevoel van veiligheid. Valbeveiliging is in de basis op te splitsen in twee vormen, namelijk valpreventie en valbeveiliging. Protect PBM levert diverse betrouwbare oplossingen, zoals valbeveiliging hekwerken voor verschillende soorten daken. Als ervaren partij op het gebied van hoogwaardige valbeveiliging weten wij als geen ander hoe belangrijk een goede training is voor het correct gebruik van deze valbeveiliging.

 

Een vals gevoel van veiligheid

Wanneer er gewerkt wordt met een vals gevoel van veiligheid, dan levert dit de nodige extra risico’s op. Als uw medewerkers geloven dat zij door valbeveiliging goed worden beschermd, dan nemen zij onbewust meer risico’s dan wanneer zij denken dat zij niet beschermd zijn. Zij zijn immers goed beschermd door de aanwezige valbeveiliging. Wanneer blijkt dat de valbeveiliging niet op de juiste wijze wordt gebruikt, dan ontstaat er een vals gevoel van veiligheid. De valbeveiliging is immers niet veilig wanneer deze niet correct wordt gebruikt. Medewerkers nemen dus meer risico’s, terwijl zij niet beschermd zijn. U kunt zich voorstellen dat dit tot zeer ernstige – en soms fatale – valincidenten kan leiden.

 

Eén verkeerde stap kan fataal zijn

Er wordt vaak gedacht dat er een hele reeks aan fouten nodig is om een fataal valincident te veroorzaken. Niets is minder waar. In de praktijk kan het zelfs zo zijn dat één verkeerde stap kan zorgen voor een valincident met fatale afloop. Dit kan alleen gebeuren wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de juiste valbeveiliging of wanneer er sprake is van een vals gevoel van veiligheid door verkeerd gebruik van de aanwezige valbeveiliging. Wanneer de risico’s én de beveiligingsoplossingen niet goed worden begrepen, dan kan dit nog altijd leiden tot valincidenten.

 

Valbeveiliging training redt levens

U kunt zorgen voor goede valbeveiliging voor uw medewerkers, maar u brengt hen in gevaar wanneer u vergeet te zorgen voor een passende training. Uw medewerkers moeten goed weten hoe zij de valbeveiliging moeten gebruiken. Een gedegen training kan letterlijk levens redden en is de investering dan ook meer dan waard. Zorg daarom altijd voor heldere instructies voor het gebruik van valbeveiliging en biedt voldoende training op regelmatige basis. Dit voorkomt dat u zelfs met de beste oplossingen toch nog te maken krijgt met valincidenten.

 

Laat een dak RI&E uitvoeren

Een dakveiligheid inspectie kan u duidelijkheid geven over bestaande risico’s. Door een dak RI&E te laten uitvoeren weet u niet alleen hoe de huidige situatie is, maar ontvangt u ook de nodige professionele adviezen om werken op het dak veiliger te maken voor uw medewerkers. Voor een professionele dak RI&E bent u bij Protect PBM uiteraard ook van harte welkom. U kunt hiervoor direct een afspraak bij ons maken. Vanzelfsprekend kunt u ook altijd eerst contact met ons opnemen wanneer u meer informatie of advies wilt over valbeveiliging of het laten uitvoeren van een dak RI&E.

 

‹ Terug naar 'Nieuws'

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2019 Protect PBM
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend