×

Inspectie van valbeveiliging: waarom eigenlijk?

29 november 2018

Inspectie van valbeveiliging is niet alleen aan te raden, maar ook zeker verplicht. Wanneer er valbeveiliging aanwezig is, dan moet het systeem op periodieke basis worden gecontroleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is immers belangrijk dat de veiligheid voortdurend gegarandeerd kan worden. Protect PBM vertelt u meer over deze inspectie van valbeveiliging.

 

Inspectie van valbeveiliging is verplicht

In Nederland is de inspectie van valbeveiliging in de wet vastgelegd, waardoor het u verplicht wordt om eens per jaar een NEN keuring uit te laten voeren. Door op jaarbasis te zorgen voor keuring en inspectie van valbeveiliging kunt u valincidenten voorkomen. Vanzelfsprekend moet er alles aan gedaan worden om ongevallen te voorkomen. Wanneer er geen inspecties en keuringen worden uitgevoerd, en er vindt een ongeval plaats, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

 

Wie moet de inspectie van valbeveiliging uitvoeren?

Keuringen en inspecties van valbeveiliging moeten worden uitgevoerd door bedrijven en/of personen die daartoe bevoegd zijn. Het is dan ook niet toegestaan om zelf de inspecties uit te voeren wanneer u hier niet specifiek toe bevoegd bent. Als u een inspectie van valbeveiliging laat uitvoeren, dan worden de betreffende systemen van een keuringssticker voorzien, zodat duidelijk is dat de valbeveiliging is goedgekeurd en wanneer dit gebeurd is. Daarnaast ontvangt u een officieel certificaat.

 

Welke valbeveiliging moet er gekeurd worden?

Het is niet altijd duidelijk welke soorten valbeveiliging wel moeten worden gekeurd en welke niet. De regel hierin is heel helder. In de praktijk dienen álle soorten valbeveiliging op periodieke basis worden gekeurd en geïnspecteerd door een bevoegd persoon of bedrijf. U moet kunnen rekenen op de optimale betrouwbaarheid van al uw maatregelen op het gebied van valbeveiliging. Dit kan alleen wanneer er met regelmaat een inspectie uitgevoerd wordt. Gevelladders en kooiladders dienen dus even goed en regelmatig te worden geïnspecteerd en gekeurd als bijvoorbeeld hekwerken en andere soorten valbeveiliging.

 

Wat kan Protect PBM voor u betekenen?

Protect PBM kan op de eerste plaats met u samenwerken om een goed veiligheidsplan op te stellen. Daarnaast werken wij met gediplomeerde keurmeesters die bevoegd zijn om valbeveiliging te inspecteren en te  keuren. Wij kunnen de nodige inspecties uitvoeren van alle soorten persoonlijke beschermingsmiddelen. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook de nodige veiligheidsmaatregelen leveren.

 

Neem contact met ons op

Wilt u de inspectie van valbeveiliging aan onze keurmeesters overlaten of bent u benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

 

valbeveiliging betrouwbaarheid NEN keuring inspecties 
Privacycentrum | Copyright by Protect Valbeveiliging