Dakhaas

dakhaas

De Dakhaas, het tijdelijke ankerpunt voor hellende daken. Dakhaas bestaat uit: een positioneringsstuk, een valband en het constructie-anker.

Op deze afbeelding ziet u het volledige apparaat.

Op onderstaande afbeelding links ziet u het positioneringsgedeelte van de Dakhaas. Deze wordt aangesloten op de horizontale en verticale latten (panlatten en tengels). Het positioneringsgedeelte van de Dakhaas mag NOOIT afzonderlijk worden gebruikt; het positioneringsgedeelte moet altijd samen met het bijgeleverde constructieanker (EN795 klasse B) op afbeelding rechts, gebruikt worden. De onderdelen zijn daarom ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op de afbeelding rechts ziet u de RVS constructieanker, deze vormt het constructieve hart van de Dakhaas en moet worden vastgemaakt aan de gording,
spantbeen of andere constructieve houten onderdelen van het dak, minimale afmeting houten balken 30 x 70mm.
De dakhaas dient te allen tijde boven de gebruiker gemonteerd te zijn en de band naar het positioneringsanker dient altijd strak te staan tijdens het gebruik.

Toepassingen dakhaas

1. De Dakhaas kan toegepast worden als veiligheidspositioneringsanker voor het maken, leggen en onderhouden van pannen daken / hellende daken
waarop panlatten zijn bevestigd.
2. Het veilig leggen en onderhouden van zonnepanelen op hellende daken.
3. Het veilig schoonmaken en onderhouden van goten.
4. Het veilig dekken of herstellen van platte daken welke grenzen aan een hellend dak zoals bijvoorbeeld een dakkapel.
5. Kortstondige werkzaamheden aan andere gebouwonderdelen op hellende daken waarop panlatten zijn bevestigd. Bijvoorbeeld; werk rond dakvensters, aan schoorstenen, dakdoorvoeren, etcetera.

Lage kosten met inzet dakhaas

Met de Dakhaas werkt u voortaan veilig op het dak, zonder dat u hoge kosten maakt. De Dakhaas is heel betaalbaar. Dat maakt de aanschaf van de Dakhaas meer dan de moeite waard, want u beschermt uzelf en uw medewerkers tegen ingrijpende bedrijfsongevallen. Zo zorgt u niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar beperkt u ook de bedrijfsrisico’s die een val van het dak met zich meebrengt.

U kunt de Dakhaas hier bestellen in onze webshop.

 

Contact

Informatie aanvragen

Offerte aanvragen

Telefoon: 0575-563338

 Whatsapp: 06-30945559

Fax: 0575-567263

E-mail: info@protect-pbm.nl

© 2019 Protect PBM
Wij werken samen met Wij zijn officieel erkend